Kitiltották a világ egyik legjobb kosarasát az Empire State Buildingből

Az NBA rájátszásának első fordulójában az Orlando Magic és a Philadelphia 76ers hazai pályán szépített, míg a Los Angeles Lakers tovább mélyítette a gödröt a Denver Nuggets ellen. Joel Embiid, a 76ers sztárja, kiemelkedő teljesítménye ellenére kitiltást kapott az Empire State Buildingből.

Az Orlando Magic és a Philadelphia 76ers csütörtök éjjel hazai pályán javítottak, miután idegenben két vereséget szenvedtek el. A Magic a Cleveland Cavaliers ellen aratott történelmi győzelmet, míg a 76ers a New York Knicks ellen diadalmaskodott. A Los Angeles Lakers azonban nem tudott élni a hazai pálya előnyével, és már 3–0-s hátrányban van a Denver Nuggets ellen, ami a liga történetében eddig még soha nem fordult meg. A Lakers a Crypto.com Arenában is kikapott, így tovább nőtt a kihívás előttük.

Orlandóban a Magic a Cavaliers elleni meccsen Paolo Banchero vezetésével aratott kiemelkedő győzelmet, aki 31 pontot és 14 lepattanót szerzett, nulla eladott labdával. Ez a győzelem a Magic rájátszásbeli történetének harmadik legnagyobb különbségű sikere volt.

Philadelphiában Joel Embiid, a 76ers játékosa, sportszerűtlen hibát követett el, amikor a földön fekve megragadta Mitchell Robinson, a Knicks játékosának lábát. Emiatt a bírók büntetést szabtak ki rá, és az Empire State Building közösségimédia-menedzsere azonnal kitiltotta Embiidet az épületből. Embiid ettől függetlenül 50 pontot szerzett a meccsen, és a harmadik negyedben minden triplakísérlete sikeres volt.

A Denver Nuggets a Lakers elleni meccsen Aaron Gordon vezetésével tarolt, és már 3–0-s előnyben van a sorozatban. A Lakersnek most már történelmi fordításra lenne szüksége, hiszen ilyen hátrányból még soha senki nem jött vissza az NBA-ben.

Az NBA rájátszás első fordulójának állása a következő: a Cleveland Cavaliers 2–1-re vezet az Orlando Magic ellen, a New York Knicks szintén 2–1-re áll a Philadelphia 76ers ellen, míg a Denver Nuggets 3–0-ra vezet a Los Angeles Lakers ellen.