A Nyíregyháza közel 20 milliárd forintos stadionépítése a befejezéshez közeledik

A Nyíregyháza Spartacus hamarosan befejezi az NB I-be való feljutást követően az új stadionjának építését, amelynek költségei majdnem elérhetik a 20 milliárd forintot.

A Nyíregyháza Spartacus FC, amely a hétvégén biztosította helyét az NB I-ben, hamarosan befejezi az új stadionjának építését. A csapat 2021 nyara óta nem játszott hazai pályán, hanem Balzamújvárosban és időnként Sényőn rendezte a mérkőzéseit. Az új stadionban azonban már az első osztályú mérkőzéseket is játszhatják.

A Magyar Építők weboldalán közzétett videó alapján a stadion építése a tereprendezési és az utolsó munkálatok szakaszában tart. Az 8150 férőhelyes létesítményt az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. építi.

A stadion költségei jelentősen megnőttek az eredeti tervekhez képest. Kezdetben 10,32 milliárd forintos beruházással számoltak, de a közbeszerzési eljárás lezárulta után a költségek 13,7 milliárd forintra emelkedtek. Nem sokkal ezután Orbán Viktor miniszterelnök 19,1 milliárd forintban határozta meg a beruházásra fordítható keretösszeget.