XVIII. NN Ultrabalaton: Rekordrészvétel és jótékonyság

Az összes kategóriában összesen több mint 25 ezren vettek részt a XVIII. NN Ultrabalatonon, ami rekordnak számít a verseny történetében. A futók Balatonfüredről indultak és a 211 kilométeres távot megkerülve oda is érkeztek vissza.

Az egyéni versenyben Erős Tibor ért be elsőként 17 óra 35 perc 2 másodperces idővel, míg a nők között Nagy Katalin bizonyult a leggyorsabbnak 20 óra 20 perc 30 másodperces eredménnyel. A pályacsúcsot továbbra is Mihalik Norbert tartja, aki 2023-ban 16 óra 27 perc 54 másodperces idővel teljesítette a távot.

A versenyen egyéniben közel 300-an indultak, és összesen 2500 csapat mérette meg magát, közel 30 különböző országból érkeztek a résztvevők. Az egyéni futók és a 2-5 fős csapatok pénteken vették kezdetét a megmérettetésnek, míg a 6-13 fős csapatok szombaton indultak el. A hétvége során nem csak futók, hanem bringás mezőny is részt vett az eseményen.

Takács Krisztián, az NN Ultrabalaton egyik emblematikus alakja, különleges kihívást vállalt, miután a verseny keretében már egyszer körbefutotta a Balatont, úgy döntött, hogy alvás nélkül ismét nekivág a távnak. Szombat délelőtt ért célba először, majd vasárnap este ismét sikeresen teljesítette a köröket, így összesen 422 kilométert futott.

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékonysági kezdeményezése révén a futók idén hatodik alkalommal ajánlhatták fel időmérő csipjeik letéti díját jótékony célra. A vállalat ezt az összeget 15 millió forinttal egészítette ki két különböző forrásból, így a végösszeg 22 994 180 forintra rúgott. A támogatásban részesülő szervezetek a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet voltak.

A szervezők kiemelték a környezetbarát rendezés fontosságát. A váltópontokon nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. Az esemény idén kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezték a térség legnagyobb sportszakmai expóját.