Vinícius Júnior ünneplése és a célzás Ronald Araújóra

A Real Madrid brazil szélsője, Vinícius Júnior, ünneplés közben célzást tett a Barcelona védőjére, Ronald Araújóra, miután csapata, a Real Madrid matematikailag is bebiztosította a spanyol bajnoki címet.

A Real Madrid a La Liga 34. fordulójában 3–0-ra győzött a Cádiz ellen, és a Barcelona veresége a Girona otthonában azt jelentette, hogy a madridiak négy fordulóval a szezon vége előtt már biztosan az élen végeznek. Vinícius Júnior a győzelem után egy közösségi oldalon közzétett képen ünnepelt, ahol két bajnoki trófea másolatát tartotta a kezében, és ezzel együtt egy ironikus megjegyzést is tett Araújó felé.

Ez a gesztus nem volt véletlen, hiszen a két játékos közötti rivalizálásnak előzményei vannak. 2023 februárjában a Szuperkupa döntőjében a Barcelona legyőzte a Real Madridot, és Araújó akkor úgy nyilatkozott, hogy ez a győzelem egy új fejezet kezdetét jelenti a spanyol futballban. Vinícius Júnior ezt a kijelentést idézte fel ironikusan a kép mellé írt kommentárjában, jelezve, hogy a Real Madrid továbbra is domináns szereplő a spanyol bajnokságban.

A Real Madrid következő mérkőzése a Bajnokok Ligája elődöntőjében lesz, ahol a Bayern München lesz az ellenfél. Az első találkozón, Németországban, a két csapat 2–2-es döntetlent játszott. Vinícius Júnior és csapattársai tehát nem csak a hazai bajnokságban, hanem Európa elit klubversenyében is megmutathatják tudásukat.

A Bayern München azonban nem a legjobb formában várja a visszavágót, hiszen a Stuttgart elleni vereséggel akár az ezüstérem is veszélybe kerülhet. A Real Madrid viszont a hétvégén kisebb túlzással B-csapatát küldte pályára a Cádiz elleni hazai bajnokin, és a tartalékos felállás ellenére sem izzadt meg, igaz, egy félidőn keresztül gólképtelen volt a spanyol kiscsapat ellen. A második játékrészben azonban Brahim Díaz és a csereként beálló Jude Bellingham góljaival biztosították be a győzelmet.

A hivatalos bajnokavatásra még várni kellett, de miután a Girona 4–2-re legyőzte a Barcelonát, eldőlt: a Real Madrid megnyerte története 36. bajnoki címét. A Bayern Münchennek pedig még az is kérdéses, lesz-e egyáltalán trófeája Thomas Tuchel irányítása alatt, mivel a német szakember egy év közös munka után elhagyja a klubot.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének másik visszavágóján a Paris Saint-Germain hazai pályán dolgozná le Dortmundban összeszedett egygólos hátrányát. A Dortmund szezonbeli egyik legjobb teljesítményét nyújtotta múlt szerdán, és jó hangulatban, eredményes bajnoki mérkőzéssel hangolt a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

  • kedd, 21 óra: Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund (első mérkőzés: 0–1) – élőben az Indexen!
  • szerda, 21 óra: Real Madrid – Bayern München (első mérkőzés: 2–2) – élőben az Indexen!