Emma Stone szeretné, ha Emilyként szólítanák

Emma Stone, a híres színésznő, valójában Emily néven született, de művésznevét egy szakszervezeti regisztráció miatt kellett megváltoztatnia. Most szeretné, ha ismét saját nevén, Emilyként ismernék.

Emma Stone a Hollywood Reporternek adott interjújában beszélt arról, hogy miért váltott művésznevet: eredeti neve, Emily, már "foglalt volt" egy másik színésznő által a SAG (az amerikai színészek szakszervezete) nyilvántartásában. Nathan Fielder, Stone kollégája, az interjú során említette meg, hogy a színésznő valódi neve nem Emma, hanem Emily.

Stone elárulta, hogy amennyiben jobban megismerkedik a munkatársaival, akkor ők gyakran szólítják őt a valódi nevén. A színésznő azt is megosztotta, hogy egy idő után már nem tudta elviselni a művésznevet, és kérte kollégáit, hogy egyszerűen csak Emilynek hívják. Az Oscar-díjas színésznő szeretné, ha ez a jó szokás egyszer elérne a rajongóihoz is.

A riporter kérdésére, hogy hogyan reagálna, ha a rajongók is Emilyként köszöntenék az utcán, Stone így válaszolt: "Az nagyon kedves lenne. Szeretnék Emily lenni." Ez arra utal, hogy a színésznő nyitott lenne arra, hogy a közönség is saját nevén, Emilyként ismerje el. Nathan Fielder azonban továbbra is az "Em" becenévre esküszik, amikor Stone-ra hivatkozik.

Nem ritka, hogy színészek valamilyen okból nem a saját nevükön dolgoznak. David Tenant például 16 évesen választotta ezt a vezetéknevet, mert a szakszervezetében már volt egy David McDonald. Elizabeth Banks pedig valójában Elizabeth Mitchell, csak amikor ugyanebből az okból új vezetéknevet keresett, ez volt az első az abc-sorrendben írt listáján, és még senki nem használta a Banks-t.