A vak komondor visszatér

Jó reggelt! Már csak hat hét van hátra a választásokig, és a politikai hírek már most elárasztanak minket. A kampányok, a választási ígéretek és a politikai csatározások mindennapjainkat töltik ki.

Még hat hét hátra van a választásokig, és a politikai hírek már most elárasztanak minket. Orbán Viktor a CPAC konferencián újra hűségesküt tett Donald Trumpnak, és ismét kijelentette, hogy a progresszív-liberális világszellem elbukott. A Határ útnál a videós stábunk megkérdezte az embereket, hogy szerintük miről szól az aktuális fideszes plakátkampány, és érdekes módon, a megkérdezettek között ismert médiaszemélyiségeket is találtunk.

A Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor szerint a választási győzelemhez a legtöbb aktivistára és a legjobb adatbázisra van szükség, bár az MTI ezt a részt kihagyta a beszámolójából. Dobrev Klára és Szabó Tímea azt állítják, hogy aktivistáikat szervezetten támadták meg három budapesti helyszínen, a rendőrség azonban csak egy esetről tud, ahol egy részeg férfit fogtak el. Juhász Péter bemutatta az V. kerületi képviselőjelöltjeit, és felhívta a figyelmet arra, hogy a kerületi polgármester apjának is jutott a civileknek szánt támogatásokból.

A választási hírek mellett a gazdasági kérdések is előtérbe kerültek. Nagy Márton két hetet adott a kereskedőknek, hogy csökkentsék az üzemanyagárakat, ami a kutasok szerint veszteséges üzemelésre kényszerítheti őket. A Mol vezére a kormány különadóit a szovjet hadsereghez hasonlította, miközben a cég belevásárolta magát Tiborcz István fuvarcégébe. Lázár János minisztériuma trükközött a 294 milliárdos közbeszerzéssel, ami a legdrágább magyar híd költségeit illeti, míg a családi pótlék összehasonlítása Németországgal és Magyarországgal is szemléletesen mutatja a különbségeket.

Az oroszországi helyzet is napirenden van: Timur Ivanov tábornok előzetes letartóztatásba került, és hazaárulással is megvádolhatják. Az ukránok pedig újra használják a nagy hatótávolságú fegyvereiket az oroszok ellen.

Végül, de nem utolsósorban, Kemény Lili (önéletrajzi) regényében személyes és közösségi kudarcokról, kapcsolatokról és az alkotás nehézségéről ír, amelyről a Nem rossz könyvek podcastban is beszélgettünk.

: article-1