45 éve senki sem hallja a sikolyod!

Nem szabadulunk a pokoli lénytől: 1979 óta mindenkit felfal. A mai napig mintegy négyszázezren játszanak az egyik legjobb horrorjátékkal, amit most bárki nagyon olcsón szerezhet be.

Idén nyáron érkezik a hazai mozikba az Alien-franchise legújabb része, az Alien: Romulus, de a mai nap, április 26-a is fontos dátum a sorozat rajongói számára, hiszen nyolc éve ezen a napon ünnepeljük az Alien-napot, amely a sci-fi műfajt és az idegenek világát, valamint az Alien-filmeket és az azok alapján készült videójátékokat hivatott méltatni. Ebből az alkalomból a digitális játékáruházak különleges akciókkal kedveskednek a rajongóknak.

Az Alien-nap története 2015-ig nyúlik vissza, amikor is egy rajongói csoport Brooklynban javasolta, hogy április 26-át szenteljük az idegeneknek és Ridley Scott nagy sikerű Alien-filmsorozatának. A franchise első része, A nyolcadik utas: a Halál címmel, 45 évvel ezelőtt került bemutatásra, és ez adta az alapját az első, 1982-es videójátéknak is. Azóta 38 hivatalos videójáték jelent meg a sorozathoz kapcsolódóan, amelyek közül az Alien: Isolationt a PlayTracker adatai szerint eddig közel 6 millióan játszották, és a játék ma is mintegy 400 ezer aktív játékossal büszkélkedhet.

Minden évben az Alien-nap alkalmából különleges gyűjthető tárgyak kerülnek piacra, és számos exkluzív bejelentés, interjú, speciális kiadás, vetítés, valamint verseny színesíti a programot. Az amerikai mozikban például korlátozott ideig ismét vetítik Ridley Scott 1979-es remekművét. A digitális játékáruházak is kedvezményekkel csábítják a xenomorfok rajongóit, így érdemes figyelni az akciókat, ha valaki szeretné megvásárolni a klasszikusokat.

A SEGA, mint videójáték-fejlesztő és kiadó cég, a Steamen az Alien Day Sale keretében hatalmas kedvezményekkel kínálja a sorozat játékait május 1-jéig. Az Alien Bundle segítségével a teljes kínálatot és kiegészítőket 82 százalékkal olcsóbban, körülbelül 40 ezer forint helyett tízezernél is kevesebbért szerezhetjük be. Egyes játékokat, mint például a tízéves Alien: Isolationt, körülbelül 3100 forintért, a hozzá tartozó teljes gyűjteményt pedig 19 ezer forint helyett 3900 forintért kínálják.

Az Epic Games Store-ban az Alien: Isolationt 13 ezer helyett 2600 forintért, a Microsoft Store-ban pedig 3000 forintért lehet megvásárolni. A teljes gyűjteményt a Microsoft Store-ban még kedvezőbben, 18 ezer forint helyett 3700 forintért kínálják.