Szegedi buszsofőr életét mentették meg kollégái

Vezetés közben lett rosszul egy 65 év körüli buszsofőr Szegeden, aki ezután egy villanyoszlopnak hajtott, de kollégái időben a segítségére siettek és megmentették az életét.

A szegedi buszsofőr kedd hajnalban, minden előzmény nélkül lett rosszul, amikor a járművét vezette, és ennek következtében egy villanyoszlopnak ütközött. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalának közlése szerint a busz az incidens idején nem szállított utasokat.

A balesetet senki sem látta, de a Volánbusz munkatársai, akik ugyanazon az útvonalon közlekedtek, észrevették a bajba jutott buszt és azonnal a sofőr segítségére siettek. A kollégák kiemelték a sofőrt a járműből, és rögtön hívták a mentőket.

A mentésirányító telefonon keresztül adott utasítások alapján a munkatársak megvizsgálták a sofőrt, aki már nem lélegzett, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést. A helyszínen váltották egymást, miközben az életéért küzdöttek.

Perceken belül a mentőszolgálat munkatársai nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, és emelt szintű életmentő beavatkozást végeztek. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a férfit sikerült stabilizálni, majd kritikus állapotban kórházba szállították.