A KFT 16 év után új lemezzel tér vissza

A magyar zenei élet egyik meghatározó együttese, a KFT, hosszú idő után új lemezzel jelentkezik. A Még mit nem című albumot pénteken mutatják be, amely hét friss dallal gazdagítja a hazai zenei palettát.

A KFT zenekar története 2020 decemberébe nyúlik vissza, amikor a pandémia idején tartott online megbeszélés során merült fel az új számok írásának ötlete, amit a tagok lelkesen támogattak. Az együttes, mely 1981-ben alakult és azóta is az eredeti felállásban zenél, több mint 20 dalból válogatta ki a lemezre kerülő hat felvételt. A változatos zenei anyagot a Pannónia Stúdióban rögzítették, Mohai György hangmérnöki, Háry Péter pedig keverési és produceri munkájával.

A Barba Negrában két évvel ezelőtt tartott koncertjükön már bemutatták az egyik új dalt, a Te vagy az, aki kell címet viselő számot, amely Bornai Tibor tollából származik és már a stúdióváltozatban is hallható volt. Az új lemez dalai között három Bornai-, kettő Laár- és egy Márton András-szerzemény található, melyek a KFT jellegzetes hangzását és a szerzők egyéni stílusát egyaránt tükrözik.

A lemez megjelenését követően a KFT egy közös koncertet ad a Pál Utcai Fiúkkal június 20-án a Budapest Parkban, ahol a két zenekar saját dalai mellett közös blokkban is színpadra lépnek. A koncerten több vendégzenész is közreműködik, köztük az ütőhangszeres Gábor Andor UFO, a Vintage Dolls énektrió és Lengyelfi Eszter.

: MTI