Baranyi Krisztina a Kutyapárt fővárosi listájának élén

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, nem pártelköteleződésből, hanem a munkatársával való jó kapcsolat miatt fogadta el a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) felkérését, hogy vezesse a párt fővárosi listáját.

Baranyi Krisztina az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy miért döntött a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) fővárosi listájának vezetése mellett. Elmondása szerint nem csupán az MKKP, hanem a Momentum és egy harmadik, megnevezetlen párt is felkérte különböző listavezetői pozíciókra. Baranyi azonban csak egy ajánlatot fogadhatott el, és tudta, hogy bármelyik döntést is hozza, a többi pártot csalódást okoz majd.

A döntését végül az határozta meg, hogy milyen szoros és eredményes munkakapcsolatot alakított ki Döme Zsuzsannával, az MKKP társelnökével, aki alpolgármesterként dolgozik mellette. Baranyi szerint Döme elhivatottsága és munkaszeretete, valamint a közös gondolkodásmód és munkamódszer voltak azok, amelyek meggyőzték őt a felkérés elfogadásáról. Kiemelte, hogy Döme rengeteg munkát vett le a válláról, ami végül meghatározó tényező volt a döntésében.

Baranyi Krisztina hangsúlyozta, hogy bár a Kutyapárt listáját fogja vezetni, célja továbbra is Ferencváros polgármestereként dolgozni a közgyűlésben, és nem pártelköteleződés vezérli.