Ezúttal a 98. percben egyenlített, még mindig veretlen a Leverkusen

A Bayer Leverkusen futballcsapata továbbra is megőrizte veretlenségét, miután 1–1-es döntetlent ért el a Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában.

A vasárnapi mérkőzésen a Bajnokok Ligája-elődöntős Borussia Dortmund Niclas Füllkrug révén szerezte meg a vezetést a 81. percben. Azonban a Leverkusen, mely az Európa-liga-elődöntőjében szerepel, a hosszabbításban, egy szögletet követően Josip Stanisic találatával egyenlített, így a végeredmény 1–1 lett.

A Leverkusen ezzel a döntetlennel már 45 mérkőzés óta, ezen belül a Bundesligában 30 találkozó óta őrzi veretlenségét. A német bajnokság történetében még nem fordult elő, hogy egy csapat veretlenül nyerje meg a bajnoki címet.

A Bundesliga 30. fordulójának további eredményei között szerepel a Werder Bremen 2–1-es győzelme a VfB Stuttgart ellen, valamint a szombati játéknapon az Union Berlin 1–5-ös veresége a Bayern München ellen, a 1. FC Heidenheim 1–2-es vesztesége az RB Leipzig ellen, a TSG 1899 Hoffenheim 4–3-as sikere a Borussia Mönchengladbach ellen, a 1. FC Köln 0–2-es veresége a Darmstadt ellen, és a VfL Wolfsburg 1–0-ás győzelme a VfL Bochum ellen. Pénteken az Eintracht Frankfurt 3–1-re legyőzte az FC Augsburgot.

A forduló további mérkőzése, a SC Freiburg és az FSV Mainz 05 összecsapása este 19.30-kor kezdődött.