Lövöldözés egy memphisi utcabálon

Ketten vesztették életüket és több mint egy tucat ember megsebesült egy memphisi utcabálon történt lövöldözésben. A hatóságok még keresik az elkövetőket.

Szombaton késő este egy Tennessee állambeli Memphisben, az Orange Mound városnegyedben megrendezett utcabálon lövések dördültek el, melynek következtében két ember meghalt és legalább nyolc további személy megsebesült. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek közül egy ember kritikus állapotban került kórházba, míg többeket magángépkocsival szállítottak orvosi ellátásra. A sebesültek jelenlegi állapotáról azóta nincs bővebb információ.

A CNN beszámolója szerint a lövöldözés egy olyan partin történt, ahol akár 300 ember is összegyűlhetett, és ahol a rendőrség szerint legalább 16 embert lőttek meg.

A rendőrség helyi idő szerint este 19:19-kor érkezett a helyszínre, ahol öt lőtt sebesültet találtak. Két férfit a helyszínen halottnak nyilvánítottak, míg hármat kórházba szállítottak. A lövöldözés gyanúsítottjait szombat estig nem azonosították, és a hatóságok szerint legalább két támadó nyitott tüzet a rendezvényen. A támadás indítéka egyelőre tisztázatlan.

Memphis rendőrfőnöke, C.J. Davis elmondta, hogy a rendőrség fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy azonosítsák az elkövetőket, és kérik azokat, akik rendelkeznek felvételekkel az incidensről vagy információkkal, lépjenek kapcsolatba a bűnüldöző szervekkel.

A nyomozás jelenleg is zajlik, és több videófelvétel is napvilágot látott az eseményekről, amelyek segíthetnek a történtek tisztázásában. A CNN hozzáteszi, hogy már több mint 115 ehhez hasonló, azaz olyan lövöldözés történt csak idén az Egyesült Államokban, amelyben a tettesen kívül legalább négy ember sérült meg.

Születésnapi buliba hajtott be egy ittas sofőr

Egy másik tragikus esemény is történt szombaton, Michigan államban, ahol egy gyerekeknek rendezett születésnapi ünnepségbe hajtott egy ittas nő. A helyi hatóságok szerint két testvér vesztette életét, több társuk állapota pedig súlyos. A 66 éves nőt őrizetbe vette a rendőrség, és jelenleg a Monroe megyei börtönben tartják fogva.