Vilmos herceg megtörte a csöndet, elárulta, milyen állapotban van Katalin hercegné

Wales hercege, Vilmos herceg a Scilly-szigeteken tett látogatása során beszélt arról, hogy felesége, Katalin hercegné jól van, de további részleteket nem közölt. Katalin hercegnénél rákot diagnosztizáltak márciusban, és kemoterápiás kezelést is megkezdett. Vilmos herceg április közepén tért vissza udvari kötelezettségeihez.

A walesi herceg a napokban kereste fel a Scilly-szigeteken található St Mary's Community Hospitalt, ahol egy új egészségügyi és szociális intézmény építésének terveit tekintette meg. Vilmos elmondta, hogy gyermekei, George, Charlotte és Louis irigykedtek, amiért nélkülük utazott, és tervezi, hogy még az év folyamán elviszi őket Cornwallba. Ez az utazás jelentette az első hivatalos látogatását a Scilly-szigeteken, miután Cornwall hercegévé vált.

Az új egészségügyi és szociális intézmény bővítési projektjéről folytatott megbeszéléseken Vilmos herceg a helyi kórház személyzetével találkozott. A tervek szerint az új létesítmény növelni fogja az elláthatóság körét, és lehetővé teszi, hogy a helyieket a lehető legközelebb kezeljék otthonaikhoz, így nem kellene őket a szigetcsoportról a főszigetre szállítani. Az új épületet a tervek szerint jövő nyáron adják át.

A St Mary's adminisztrátora, Tracy Smith fogadta a herceget, és érdeklődött Katalin hercegné állapota felől. Vilmos herceg válasza egyszerű és tömör volt:

Jól van, köszönöm!

Smith felvetette, hogy ha a herceg ideje engedi, látogasson el a hercegnével és gyermekeivel a szigetekre.

Katalin hercegné március 22-én videóüzenetben jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, de a betegség pontos típusát nem részletezte. A hercegné azt is közölte, hogy megkezdte a kemoterápiás kezelést, és időt, teret és nyugalmat kért a következő hónapokra magának és családjának.