A Google autói hamarosan Magyarországon

A Google Utcakép szolgáltatásának autói a következő hónapokban újra megjelennek a magyar utakon, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák képeit a Google Térképen.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren (DXB) a viharok miatt kialakult káosz következtében ideiglenesen más repülőterekre irányítják át az érkező gépeket, és már az is szerencsés, aki egyáltalán a reptérig eljut. Ezzel párhuzamosan, a tudományos világban is történtek érdekes fejlemények; például az amerikai kutatók felfedezték, hogy a pirit, amelyet korábban értéktelennek hitték, meglepően sok lítiumot tartalmaz, ami hozzájárulhat a lítium iránti növekvő igény csillapításához.

A fizika területén is fontos előrelépés történt, hiszen 90 évvel ezelőtt Wigner Jenő által megjósolt Wigner-kristályt most először sikerült lefotózni, ami fényképes bizonyítékot szolgáltat a Nobel-díjas fizikus elméletére. Az androidos telefonok felhasználói számára is van jó hír: egy kevésbé ismert beállítási menü segítségével jelentősen növelhető a készülékek sebessége.

A Google autóinak magyarországi útvonalai hamarosan nyilvánosságra kerülnek, így a felhasználók előre tájékozódhatnak arról, hol találkozhatnak velük az utakon.