A Manor Lords lehet a következő nagy stratégiai slágerjáték

A Manor Lords, amelyet egyetlen fejlesztő hét éve készít, a Steam kívánságlistájának rekordját döntötte meg, több mint hárommillióan várták a korai hozzáférésű megjelenését.

A középkori stratégiai és városépítős játékok, mint az Age of Empires vagy a Stronghold sorozatok, hosszú ideje népszerűek a játékosok körében. A Manor Lords, amely a zsáner legújabb képviselője, minden várakozást felülmúlt azzal, hogy megdöntötte a Steam kívánságlista-rekordját.

A játékban a túlélés és a logisztika kiemelt szerepet kap, ahol a játékosoknak figyelembe kell venniük a változó évszakokat és a falusiak igényeit. A téli hónapokban például a háztartások kétszer annyi tűzifát használnak, és a bogyók sem nőnek, ami átcsoportosításra kényszeríti a munkaerőt.

A Manor Lordsban az ellátási láncok részletezése kiemelkedő jellemző. A kocsmához például először árpamezőt kell létrehozni, majd a malátaüzemet és a főzdét, hogy a sört a kocsmába szállíthassák. A játékmenet célja, hogy a lakóépületeket minél magasabb szintre fejlesszük, hogy a lakók összetettebb munkát végezhessenek.

A piactér is fontos szerepet játszik, ahol a lakosok különféle ételeket, ruhákat és egyéb termékeket szerezhetnek be. A piactérre csak annyi a játékos dolga, hogy kijelölje a területet, és gondoskodjon a nyersanyagok termeléséről, a standok automatikusan nyílnak meg.

A Manor Lords jelenlegi állapota azonban még nagyon kezdeti, egyetlen térképpel, nélkülözve a történetet és bizonyos játékmenetbeli elemeket. Nincs tutorial, és a Help menü gyakran nem nyújt segítséget. Az assetek és menük néha csak munkacímekkel vannak ellátva, és bizonyos animációk hiánya csökkenti a játék realizmusát.

A játék az Xbox Game Pass szolgáltatásában is elérhető, ami előnyös lehet a magas steames árú játékhoz képest. A Manor Lords már kapott egy nagy frissítést, amely sok felhasználói kifogást orvosolt.