A magyar női vízilabda-válogatott legyőzte Kanadát

A magyar női vízilabda-válogatott 12-7-re győzött Kanada ellen, ezzel megszerezve első győzelmüket a párizsi olimpián, miután az első mérkőzésen 10-8-ra kikaptak Hollandiától.

A találkozó elején a magyar csapat gyorsan 2-0-s előnyre tett szert, és a játék során, néhány hibától eltekintve, végig vezetést tartottak. Másfél percet kellett várnunk az első találatra, centerbejátszás után Parkes Rebecca talált a kanadai kapuba (1–0), majd a harmadik perc alig vette kezdetét, Parkes már másodszor is betalált (2–0). A kanadaiak próbálkoztak a felzárkózással, de a magyarok erős védelme nem adott jelentős lehetőséget az ellenfélnek. A magyar válogatott a következő mérkőzéseken Kínával és Ausztráliával mérkőzik meg, amelyek döntő fontosságúak lesznek a továbbjutás szempontjából. A negyeddöntőben való részvétel az ellenfelek csoportjából származó eredményektől függ majd.

A magyar csapat jelenleg a csoportmásodik helyen áll, és a győzelem kulcsfontosságú volt a tornán való előrehaladás szempontjából, mivel a csoportkörben az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. A magyarok domináltak a mérkőzés első negyedét követően, és olyan játékosok mutattak erős teljesítményt, mint Parkes, Keszthelyi és Gurisatti. A magyar válogatott fő gólszerzői Keszthelyi, Gurisatti, Vályi, Parkes, Garda és Szilágyi voltak, míg a kanadaiak góljait McKelvey, Paul és Wright szerezték.

A mérkőzéseket élőben követhetik a HVG közvetítésén keresztül. A mieinkre két nap múlva az a Kína vár, amely három negyeden keresztül megszorongatta, sőt, sokáig vezetett is Hollandia ellen. Keszthelyiék augusztus 4-én pedig Ausztrália ellen zárják a csoportkört.

OLIMPIA, PÁRIZS 2024
Női vízilabda, A csoport, 2. forduló
Magyarország–Kanada 12–7(4–1, 3–3, 1–1, 4–2)

A csoport állása: 1. Hollandia 4 pont (25–19), 2. Magyarország 2 (20–17), 3. Ausztrália 2 (7–5, 1 meccs), 4. Kanada 0 (7–12), 5. Kína 0 (16–22). 

Korábban
Magyarország–Hollandia 8–10 (2–4, 1–0, 3–2, 2–4)

A magyar válogatott további programja:

  • Augusztus 2., 20.05: Kína–Magyarország
  • Augusztus 4., 14.00: Magyarország–Ausztrália

(Borítókép: Stefan Wermuth / Reuters)