Életveszélyes hiba a Tesla Cybertruckoknál

A Tesla több ezer Cybertruck terepjáróját hívja vissza, mivel fennáll a veszélye, hogy a gázpedálok beszorulnak a belső kárpitba, ezáltal növelve az ütközések kockázatát.

A visszahívásra azért kerül sor, mert a cég észlelte, hogy a Cybertruckok gázpedáljai beszorulhatnak a belső kárpitba, ami balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő. A probléma 3878 darab, 2023 novembere és 2024 áprilisa között gyártott terepjárót érint, melyek darabonként körülbelül 61 000 dollárba, azaz nagyjából 22,5 millió forintba kerülnek.

A Tesla a BBC beszámolója alapján bejelentette, hogy ingyenesen javítja a hibát. A vállalat két panaszt kapott a sofőröktől a problémával kapcsolatban, március 31-én és április 4-én. A cég tájékoztatása szerint április 15-ig nem történt a hibából adódóan sem ütközés, sem sérülés, sem haláleset.

A visszahívás híre egy olyan időszakban érkezik, amikor a Tesla már így is nehéz helyzetben van. Egy belső, vállalati e-mailből kiderült, hogy a cég világszerte több mint tíz százalékát tervezi megszüntetni munkahelyeinek. Emellett Elon Musk milliárdos fizetési csomagját ismét a részvényesek elé terjesztik szavazásra, miután a bíróság korábban érvénytelenítette azt.