A kilencvenes évek maffiamódszereit hozták vissza Budapestre

A rendőrség szerint B. Béla és társai többmillió forintot, valamint egy bár teljes tulajdonjogát próbáltak kizsarolni, fenyegetőzve azzal, hogy ha nem kapják meg, akkor a 90-es évekbeli módszerekhez fognak folyamodni. Az üggyel kapcsolatban öt embert vettek elő, közülük hárman jelenleg is őrizetben vannak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Bűnszervezetek Elleni Osztálya öt férfival szemben indított eljárást önbíráskodás bűntett miatt. B. Béla és társai április 2-án éjszaka egy VII. kerületi bárban jelentek meg, ahol megfenyegették az üzletvezetőt és a tulajdonost. A terheltek 8 ezer eurót, 15 millió forintot, valamint egy másik bár teljes tulajdonjogát követelték. A fenyegetés során kijelentették, hogy ha nem tesznek eleget a követelésüknek, akkor a helyeket szétverik.

B. Béla behajtói között volt id. K. Csaba és fia, valamint M. Péter és T. Péter. Id. K. Csabának B. Béla másfél millió forintot ígért azért, hogy rábírja a bár tulajdonosát az egyezségre. A 49 éves férfi a bár előtt fenyegetőzve követelte a tulajdonostól, hogy tegyen eleget a követelésüknek.

Id. K. Csaba, aki a budapesti éjszakai életben is ismert személy, korábban már zsarolás miatt is a KR NNI figyelmébe került.

A KR NNI felderítőinek gyors reagálása miatt a fenyegetések nem valósultak meg. B. Bélát, id. K. Csabát és fiát, valamint M. Pétert április 10-én reggel fogták el, míg T. Péter önként adta fel magát a rendőrségen.

A nyomozók az öt férfit csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. B. Bélát és id. K. Csabát letartóztatták, míg a többiek szabadlábon védekeznek.