Óriási verést kapott Felcsúton a szezon végére leeresztő Paks

A Puskás Akadémia hazai pályán 5-0-ra kiütötte a Paks csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel megszakítva a vendégek pontszerzési reményeit.

A Paks, amely a bajnokság második helyén állt, aktív kezdés után hamar elvesztette lendületét, és a játékuk minősége jelentősen romlott a mérkőzés folyamán. A Puskás Akadémia már a félidőben előnyre tett szert, amikor Corbu fejelt vissza egy labdát, amit Nissilä 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. Az első félidőt egygólos előnnyel zárta a hazai csapat.

A második félidőben a Paks kettős cserével próbálkozott, de továbbra sem találták a ritmust, és a Puskás Akadémia Nissilä révén megduplázta előnyét, miután a vendégek kapusa, Szappanos, hibázott egy kirúgásnál. Puljic ziccerben értékesítette a lehetőséget.

A Paks nem tudott válaszolni, és a mérkőzés további részében összeomlott. Nagy Zsolt tizenegyesből, Komáromi György szabadrúgásból, és Szolnoki Roland fejesből növelte a hazaiak előnyét. A Paks, amely legutóbb március 10-én szerzett pontot, nem mutatott ellenállást, így a Puskás Akadémia megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A Tolna megyei csapat ezzel sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el az NB I-ben, míg a felcsútiak öt bajnoki óta veretlenek, és három győzelemmel büszkélkedhetnek.

Ez a forduló azonban nem csak a Paks számára hozott csalódást, hanem a Ferencváros szurkolói számára is örömöt, ugyanis a zöld-fehérek sorozatban hatodszor, összességében pedig 35. alkalommal nyerték meg a hazai futballbajnokságot. A Fradi az NB I. 29. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Kisvárdával játszott 0-0-s döntetlent, ami elegendő volt a bajnoki cím megszerzéséhez, hiszen a Paks veresége után már egy pont is elég volt a címvédéshez.

A Kisvárda kemény ellenfélnek bizonyult, és a jó védekezésének, valamint Kovács Marcell kiváló kapusteljesítményének köszönhetően nem engedett gólt lőni a Fradinak. A lefújás után a nézők özönlöttek be a pályára, hogy együtt ünnepeljenek a játékosokkal.

A Ferencváros történetében ez az első alkalom, hogy sorozatban hatodszor nyerik meg az aranyérmet, ami a magyar futballban is csak két csapatnak sikerült korábban. A bajnoki cím megszerzésével a Ferencváros négy fordulóval a zárás előtt tétnélkülivé tette a hátralévő meccseit.

Labdarúgás

OTP Bank Liga

29. forduló

  • Puskás Akadémia FC–Paksi FC 5–0
  • Ferencvárosi TC–Kisvárda 0–0

vasárnap játsszák:

  • Kecskeméti TE–Mezőkövesd 14.05
  • Fehérvár FC–Zalaegerszeg 16.00
  • Újpest–MTK Budapest 18.30