Marozsán Fábián a vereség után az erőnlétre koncentrál

Hazánk első számú teniszezője, Marozsán Fábián szettelőnyről kapott ki a barcelonai salakpályás tenisztornán az argentin Facundo Diaz Acosta ellen, és bár csalódott, már a madridi mestertorna felé fordítja a figyelmét.

Marozsán Fábián, aki jelenleg a világranglistán a 39. helyen áll, remekül kezdte a barcelonai torna nyolcaddöntőjét, azonban végül nem sikerült győznie. Az első szettet még megnyerte, de a folytatásban nem tudta tartani a szintet, és végül vereséget szenvedett. A magyar teniszező szerint az erőnléti állapotában keresendő a játéka szétesésének oka.

Marozsán a mérkőzés után elmondta, hogy az első szettben jól játszott, és kétszer is elvette ellenfele adogatását, de a második szettben egy váratlan, erős fonák egyenes után elvesztette a szerváját, ami meghatározó volt a továbbiakban. Az argentin játékos ezután dominálni tudott, és Marozsán nem találta a megfelelő válaszokat. A magyar teniszező csalódottságát fejezte ki, mivel úgy érezte, jó sorsolása volt, de elismerte, hogy egyetlen játékos sem nyer meg minden meccset.

A vereség után Marozsán és csapata az erőnléti felkészülésre helyezi a hangsúlyt. Menedzsmentje szerint csütörtökön csatlakozott hozzájuk Varga Antal erőnléti edző, és a következő napokban intenzív erőnléti edzéseket végeznek. A terv szerint szombaton Madridba utaznak, ahol folytatják az edzéseket, majd kedden ismét a tenisz kerül előtérbe.

Marozsán alanyi jogon szerepelhet a madridi mestertornán, amelynek főtáblás küzdelmei a következő szerdán kezdődnek. A barcelonai tornán elért nyolcaddöntős szereplésének köszönhetően a következő héten már a 37. helyen szerepelhet a világranglistán.