Kim Dzsongun, az édesanya szívű vezető

Új dalban ünneplik Kim Dzsongun észak-koreai vezető emberi és államférfiúi tulajdonságait, aki immár 13 éve áll az ország élén. A Reuters információi szerint Kim Dzsongun, aki jelenleg 40 éves, most léphet ki elődei, apja és nagyapja árnyékából, hogy saját jogán irányítsa az atomfegyverekkel rendelkező országot.

A kezdeti időszakban úgy tűnhetett, hogy Kim Dzsongun hatalma megkérdőjelezhetetlen, hiszen még a saját frizuráját is államosította. Azonban a legújabb dal arra utal, hogy a "kedves vezető" tekintélye tovább erősödött.

A dal szerint Kim Dzsongun melegszívűségben az édesanyákkal, jóakaratban pedig az édesapákkal vetekszik. A nép, beleértve az úttörő gyerekeket, a munkás nőket és férfiakat, valamint a hadsereg minden ágát, együtt örvendezik annak a "történelmi szerencsének", hogy Kim Dzsongun a vezetőjük.

Az új dal, amely Kim Dzsongun államférfiúi és emberi minőségeit dicséri, a Friendly Father (Barátságos Apa) címet viseli, és egy nagyszabású ünnepségen hangzott el, ahol 10 ezer új otthon megnyitását ünnepelték Phenjanban. Az észak-koreai vezetőt hatalmas tömeg fogadta, amikor megérkezett az eseményre, egy páncélozott limuzinban, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapott ajándékba.

A Koreai Központi Televízió (KCTV) által közvetített eseményen a vidám dalban az énekesek Kim Dzsongun nevét ismételgették, öklüket a levegőbe emelték, és kijelentették, hogy az ő vezetése alatt „fényesebb jövő vár ránk”. A dalt kísérő videoklipben katonák és polgárok ugrálnak fel és alá, miközben mindenki lelkesen felfelé mutató hüvelykujjat mutat.

Az új otthonok a Hwasong kerületben találhatóak, és a Rimhung utca fejlesztésének részét képezik, amely 2022-ben kezdődött 10 000 otthon építésével. A projektek állítólag Kim Dzsongun 2021 elején tett ígéretének részét képezik, miszerint a hadsereg segítségével öt éven belül 50 ezer új lakást építenek a fővárosban. Az érdeklődők a dalt teljes mélységében élvezhetik, amelyet a KCTV sugárzott.