Hszi Csin-ping várható látogatása Budapestre

A VSquare információi szerint Budapest komoly lezárásokra számíthat, ha a kínai elnök, Hszi Csin-ping ténylegesen ellátogat Magyarországra.

A VSquare oknyomozó oldal értesülései alapján a Terrorelhárítási Központ már előkészületeket tesz egy nagyszabású, 400 fős delegáció fogadására, amelynek biztonságát garantálniuk kell. Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a biztonsági intézkedések szintje hasonló lesz, mint Ferenc pápa látogatásakor, ami jelentős lezárásokkal és parkolási korlátozásokkal járhat a fővárosban.

A VSquare forrása szerint a készültség akár még nagyobb is lehet, mivel a Budavári siklót is lezárhatják, amely közvetlenül a Sándor-palotához és a Karmelitához vezet. A látogatás időpontja várhatóan május 8-10 közé eshet, tekintettel arra, hogy a kínai elnök előtte Franciaországban, majd Szerbiában tesz látogatást.

A látogatás tényét és időpontját hivatalosan még nem erősítették meg, és a VSquare több minisztériumhoz és a Terrorelhárítási Központhoz fordult érdeklődéssel, válaszaikat követően frissítik majd a cikket.