Túl a válogatók felén a HELL Boxing Kings versenysorozat

A HELL Boxing Kings versenysorozat hatodik válogatóját követően már több mint 13 ezer jelentkezőt regisztráltak, és több ezer boxolót válogattak be személyesen a hat országban megrendezett castingokon.

A HELL Boxing Kings egyedülálló versenysorozat, amely 10 ország legjobb boxolóit keresi. A jelentkezőknek egy speciálisan kialakított pályán kell bizonyítaniuk egy edzői stáb előtt. A szervezők először Budapesten hozták létre ezt a pályát, majd a magyar válogató után elindult a "utazó cirkusz", amely során minden résztvevő országban felépítik a díszletet.

Mádi Tamás, a HELL ENERGY Promotion Kft. ügyvezetője szerint a jelentkezők száma minden korábbi számítást felülmúlt. A versenysorozatot a jelentkezők olyan komolysággal veszik, mintha olimpiáért selejteznének, és sokan mindent egy lapra feltéve érkeznek, hiszen a győzelem életük megváltoztatását ígéri.

A versenysorozat 100.000 dolláros fődíja felforgatta a 10 érintett ország boxoló társadalmát. A magyar jelentkezők között volt egy 65 éves sportoló, aki Papp Lacitól tanulta az ökölvívást, és egy korábbi profi labdarúgó is, aki küzdősportolóként kezdett, majd most boxolóként szeretne sikerre vinni.

A jelentkezők között számos olyan történet van, amelyek a nehéz anyagi körülmények megoldását látják a versenyben. Egy cseh fiú például hajléktalanként élt Írországban, hogy egy példaképtől tanulhasson, és most a válogatókon szeretne bizonyítani.

A belgrádi válogatókon egy korábbi nemzeti bajnok is megjelent, aki több mint öt év után tért vissza a ringbe. A castingokat a Rocky film szereplőválogatásához hasonlítják, hiszen nem csak a boxolókat, hanem emberi történeteket is megismerhetünk. Egy szerb jelentkező például felmondott a munkahelyén, hogy a versenysorozatra koncentrálhasson.

Erdei Zsolt, a HELL Boxing Kings edzői stábjának vezetője, aki amatőrként világbajnok és olimpiai bronzérmes, majd profik között világbajnok volt, kiemelte, hogy a versenysorozat nagyon erős mezőnyt vonz. Szerinte a versenysorozat nem csak jó kezdeményezés, hanem óriási lehetőség a bunyósoknak, akik így belépőt nyerhetnek a profi box világába.