Thomas Müller sporttörténelmi mérföldköve

Thomas Müller, a Bayern München játékosa, az első német futballista lett, aki elérte a 150 Bajnokok Ligája-mérkőzésnek számító határt, ezt a Bayern München–Real Madrid mérkőzésen érte el.

Thomas Müller a Bayern München–Real Madrid összecsapáson lépett pályára 150. alkalommal a Bajnokok Ligájában, ezzel ő lett az első német játékos, aki ezt a számot elérte. A 34 éves támadó különleges teljesítményét az emeli ki, hogy pályafutása során kizárólag a Bayern München színeiben szerepelt. A mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult, és bár Müller nem volt elégedett az eredménnyel, a rekordot és a történeteket könnyed hangulatban értékelte.

A Bayern München–Real Madrid mérkőzés előtt csupán öt játékos büszkélkedhetett azzal, hogy legalább 150 Bajnokok Ligája-meccsen lépett pályára, köztük Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Lionel Messi, Karim Benzema és Xavi Hernández. Ronaldo 183 mérkőzéssel a rekorder, de Müller most csatlakozott ehhez a kiválasztott csoportba.

Müller a mérkőzésen 80 percet töltött a pályán, és fontos szerepet játszott abban, hogy a Bayern München fordítani tudott az álláson. A meccs után Müller elmondta, hogy meglepő számára, hogy ő lett az első német, aki elérte ezt a mérföldkövet. Vicces megjegyzésében azt is hozzátette, hogy bár korában már kerekesszékben kellene ülnie, a Real Madrid ellen nem érezte magát öregnek.

Egy másik interjúban Müller a meccset tipikus Real-elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésnek nevezte, és elmondta, hogy a csapat óriási átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. A Leverkusen elleni vereség után elvesztették a német bajnoki címet, de az Arsenal elleni győzelem visszaadta az önbizalmuk egy részét. Müller szerint a csapatszellem javult, és bár még nem tökéletes a helyzet, a Bayern München jobb formában van.

A Paramount+ által közvetített interjúban Müller humoros megjegyzést tett Jamie Carragher liverpooli akcentusára is, örömét fejezve ki, hogy megértette a kérdéseket. A Bayern München és a Real Madrid visszavágóját a következő héten szerdán rendezik, amelyet az Index virtuális hasábjain követhetünk majd.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–2

Gólszerzők: Sané (53.), Kane (57. – 11-esből), ill. Vinícius Jr. (24., 83. – utóbbit 11-esből)
Helyszín: München, Allianz Arena.
Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraui – Laimer, Goretzka (Raphaël Guerreiro, a szünetben) – L. Sané (A. Davies, 87.), Thomas Müller (Gnabry, 80.), Musiala – Kane.
Vezetőedző: Thomas Tuchel
Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Brahim Díaz, 76.) – Bellingham (Modric, 75.) – Vinícius Júnior, Rodrygo (Joselu, 87.).
Vezetőedző: Carlo Ancelotti

(Borítókép: Müller a meccsre érkezik. Fotó: Sebastian Widmann - UEFA / Getty Images)