Cáfolják a volt DK-s alpolgármester vádjait

Rózsa László Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) volt tagja, visszautasította Hazai Iván András, Óbuda egykori DK-s alpolgármesterének vádjait, miszerint kiforgatta volna őt a vagyonából.

Rózsa László Péter, aki jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedik, Facebook-bejegyzésében reagált a vádakra. Elmondása szerint Hazai Iván András egykori jó barátja volt, akinek segítségével bekerült a politika világába. Rózsa szerint 2017-ben, amikor Gyurcsány Ferenc segítségét kérte sérült kisfia ügyében, Hazai segített neki plakátolni és szórólapozni, ami során baráti viszony alakult ki közöttük.

Rózsa azt állítja, hogy Hazai anyagilag is támogatta őt, amikor szükségük volt rá, és ezt mindig visszafizette. A választási kampány során Hazai támogatta Rózsa kezdeményezését egy önálló gyermekszakrendelő létrehozására a III. kerületben, ami végül meg is valósult.

A képviselő szerint Hazai később gyermeke fejlesztéseit is támogatta, és soha nem fenyegette vagy zsarolta meg őt. Egy este azonban Hazai azt állította, hogy a bulinegyedben besúgóként dolgozik a rendőrségnek, ami később nem bizonyult igaznak.

Rózsa egy másik esetet is felidézett, amikor Hazai tiszteletlenül viselkedett a feleségével és lányával szemben, ami miatt kitiltották őt a lakásból. Ezenkívül egy idős nő segítése kapcsán felmerült egy jogi probléma, de Rózsa szerint ebben az ügyben nem követtek el bűncselekményt.

Rózsa cáfolta azt is, hogy anyagilag lenullázta volna Hazait. Elmondása szerint közösen terveztek egy italdiszkontot nyitni, és mindketten felvettek hiteleket, de senki sem kényszerítette erre Hazait. Amikor Rózsa kisfiát Amerikába kellett vinni vizsgálatokra, Hazai felajánlotta a segítségét, és végül együtt utaztak.

A Valódi Demokrata Párt alapításakor Rózsa szerint Hazai nem volt kényszerítve semmire, hiszen ő intézte a pártalapítással kapcsolatos ügyeket. Rózsa szerint baráti kapcsolatuk akkor ért véget végérvényesen, amikor Hazai szexuálisan zaklató magatartást tanúsított egy buliban, ami miatt Rózsa feljelentette őt.

Rózsa a bejegyzés végén kijelentette, hogy nem adatták el Hazai lakását, nem mondatták le, és nem használták fel őt, a kisfiát és a családját, és bízik benne, hogy az igazság hamarosan kiderül.