"Amikor felvállaltam, hogy transzszexuális nő vagyok, az elég extrém helyzetet eredményezett Magyarországon"

Szecsődi Karit, aki a Megasztár negyedik szériájában még Szecsődi Károlyként tűnt fel, ma már Németországban él nőként, és őszintén beszélt a változásokról és mindennapjairól.

2008-ban a Megasztár tehetségkutató műsorban még mint fiú, Szecsődi Károlyként ismerte meg az ország Szecsődi Karit, aki azóta jelentős változáson ment keresztül. A tizenöt éves korában megismert fiú ma már transznemű nőként él Németországban, és a hetedik helyen végzett a versenyben. Kari elmondása szerint, amikor felvállalta transzszexuális identitását, ez extrém helyzetet teremtett számára Magyarországon, ami mellett nem tudott zenei karriert építeni.

Négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy elhagyja Magyarországot, és Németországban kezd új életet. Kari bevallotta, hogy ez egyáltalán nem volt könnyű, hiszen minden barátját és az addigi életét otthagyva, segítség nélkül, egyedül költözött ki.

Az új kezdet nem volt zökkenőmentes, hiszen az énekesnő elárulta, hogy egy ideig az éjszakában dolgozott, de mára már sikerült stabil, új életet felépítenie. Jelenleg egy szépségszalonban dolgozik recepciósként, és hétvégente egy klubban énekel.

Szecsődi Kari boldogan mesélt arról, hogy Németországban megtalálta a helyét, és nem tervezi, hogy visszaköltözzön Magyarországra. A Megasztár egykori versenyzője azt is megosztotta, hogy a korábbi társai közül Bencsik Tamarával és Lakatos Krisztiánnal még tartja a kapcsolatot. Az énekesnő új otthonában találkozhatott olyan meglepő jelenségekkel is, mint például a németországi buszmegállók, amelyek valójában sosem szolgáltak igazi megállóként. Ezeket a megállókat kifejezetten azért hozták létre, hogy az Alzheimer-kórral élő vagy demens idősotthoni lakók ne távolodjanak el otthonuktól, hiszen a megállóban várakozva sokszor elfelejtik, hová is indultak, így visszatérnek, vagy pihenőt tartanak. Bár ezek a megállók segíthetnek a bentlakók biztonságának megőrzésében, a németországi egészségbiztosítók országos szövetsége szerint ez a megoldás idegesítő és cinikus hazugság lehet a páciensek számára.