A magyar cégek AI felkészültségének mérlegelése májusban

Májusban kerül megrendezésre a Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencia, ahol a magyar vállalatok mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásának aktuális helyzetét és a jogi megfelelőség kérdéseit vizsgálják majd. A konferencia célja, hogy feltárja, a hazai cégek mennyire használják ki az MI nyújtotta lehetőségeket a versenyképesség növelése érdekében, és milyen jogi és technológiai ismeretekre van szükségük a vállalatvezetőknek a jogszabálykövető működéshez.

A digitális gazdaságban a sikerhez elengedhetetlen, hogy az üzlet, a technológia és a jog közötti kommunikáció zökkenőmentes legyen. A vállalatoknak már a stratégiai tervezés kezdetén figyelembe kell venniük a jogi-szabályozási szempontokat, különben a projektek kudarcra ítéltek. Az uniós szabályozási környezet bonyolultsága miatt a jogi megfelelőség elhanyagolása a projekt bukásához vezethet.

A konferencia során a résztvevők megismerhetik, hogyan integrálható a jogszabályi megfelelőség a vállalati folyamatokba, és hogyan lehet a regulatory compliance-t a cég működésébe beépíteni. A Portfolio és a Wolters Kluwer által közösen szervezett esemény elsősorban azoknak nyújt tájékoztatást, akik a tevékenységüket szabályosan szeretnék folytatni.

Célcsoport

A konferencia ajánlott mindazoknak, akik a digitális fejlesztések, gazdasági vezetés, vállalati jog, informatika, kiberbiztonság, ügyvédi praxis, szabályozás és ellenőrzés, banki és finanszírozási piac, tanácsadás, kutatás-fejlesztés vagy szakmai szervezetek területén dolgoznak.