Mastercard: Növekvő kártyás költések hajtják a nyereséget

A Mastercard jelentős első negyedévi nyereségnövekedést ért el, amelyet az amerikai fogyasztók növekvő kártyás költései, a határokon átnyúló tranzakciók erős bővülése és új üzleti megállapodások hajtottak előre, mindez a hitelköltségek emelkedése és tartós infláció ellenében.

A fizetési vállalatok, mint amilyen a Mastercard is, a bérnövekedésből és a szoros munkaerőpiacból profitálnak, ami biztonságot nyújt a kártyahasználóknak. A Mastercard platformján feldolgozott tranzakciók összértéke 10%-kal, 2,3 milliárd dollárra emelkedett, különösen az 18%-kal növekvő határokon átnyúló forgalomnak köszönhetően, ami a külföldi kártyák felhasználásának növekedését tükrözi.

Michael Miebach vezérigazgató szerint a vállalat bevétel- és nyereségnövekedését a határokon átnyúló forgalom erős bővülése és az új üzleti szerződések megkötése ösztönözte minden régióban. A cég részvényenkénti 3,31 dolláros nyereséget ért el, ami meghaladja az LSEG által becsült 3,24 dolláros értéket, a nettó árbevétel pedig 10%-kal, 6,35 milliárd dollárra nőtt.

A fizetési technológiai iparág jelentős változások előtt áll. A Capital One bejelentette egy 35,3 milliárd dolláros ügyletet a Discover Financial felvásárlásáról, amely az egyesülés révén létrehozná az Egyesült Államok legnagyobb hitelkártya-kibocsátóját. A Capital One, amely jelenleg a harmadik legnagyobb hitelkártya-kibocsátó a Mastercard és Visa után, azt tervezi, hogy portfólióját átcsoportosítja a Discover hálózatára, ami várhatóan 2027-ben több mint 1 milliárd dollár bevételt generálna számukra.

A Mastercard korábban közölte, hogy nem vár változást kapcsolatukban a Capital One-nal és továbbra is kész együttműködni velük.

: Reuters