A világhírű brit írónő, Sophie Kinsella agresszív agydaganattal küzd

Sophie Kinsella, az Egy boltkóros naplója című könyv szerzője, agresszív agydaganat diagnózisáról számolt be. A brit írónő, Madeleine Sophie Wickham néven is ismert, 2022-ben szembesült a betegségével.

Sophie Kinsella hosszú idő után döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza egészségügyi állapotát. A 54 éves írónő az X felületén szerdán osztotta meg rajongóival a hírt, mely szerint már két évvel ezelőtt diagnosztizálták agydaganattal. Kinsella elmondása szerint azért várt ilyen hosszú ideig a bejelentéssel, mert szerette volna, ha gyermekei privát körülmények között szokhatnak hozzá az új helyzethez.

A londoni Colle Egyetemi Kórházban ápolják az írónőt, ahol már túl van egy sikeres műtéten és a hozzá kapcsolódó sugárterápián is. Jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, állapota stabil, de elmondása szerint fáradékonyabb lett és a memóriája is romlott.

Sophie Kinsella háláját fejezte ki családjának és ismerőseinek, akik támogatják őt ebben a nehéz időszakban. Kiemelte, hogy olvasóinak kitartó támogatása és az utolsó könyve, a The Burnout pozitív fogadtatása is sok erőt ad neki.