Marozsán Fábián gyors győzelme Barcelonában

Marozsán Fábián a barcelonai 500-as kategóriájú salakpályás tenisztornán mindössze 47 perc alatt biztosította be helyét a következő fordulóban, miután ellenfele, Luca van Assche a második szettben feladta a mérkőzést.

Marozsán Fábián, aki a világranglista 39. helyén tanyázik, Carlos Alcaraz visszalépése miatt kiemelt státuszba került, és így csak a második fordulóban kezdte meg szereplését. A miami ezres kategóriájú mestertornán elért negyeddöntő után, hazai körülmények között készült fel a salakos szezonra. A Monte Carló-i tornáról visszalépett, de a barcelonai versenyen már kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, az első fordulóban pedig nem is kellett pályára lépnie.

A 24 éves magyar teniszező a második fordulóban a világranglistán 99. helyezett Luca van Assche ellen lépett pályára, akitől jelentősebb sikereket tudhat magáénak, és akitől a mérkőzés esélyeseként várták a győzelmet. Marozsán az első szettet 5:0-ra nyerte, majd a második szettben 2:2-nél Van Assche rosszullét és energiahiány miatt feladta a mérkőzést.

A tornán Rafael Nadal is érdekelt volt, aki az első fordulóban még győzni tudott, de a második körben Alex De Minaur ellen szenvedett vereséget, így a spanyol klasszis számára véget ért a barcelonai menetelés.

Marozsán Fábián a győzelmével 50 ranglistapontot szerzett, és a következő körben az ATP-rangsorban 53. helyezett Facundo Diaz Acosta vár rá, aki igazi salakspecialistaként ismert és a 15. kiemelt Borna Coricot búcsúztatta. A mérkőzés várhatóan csütörtök délután kerül megrendezésre.

ATP 500, BARCELONA, 2. FORDULÓ

  • Marozsán Fábián – Luca van Assche 6:0, 3:2-nél Van Assche feladta
  • Rafael Nadal – Alex De Minaur 5:7, 1:6