Dollármilliók lapulnak Harry herceg és Meghan Markle zsebében

Egy újabb becslést tettek közzé arról, hogy mekkora vagyonnal rendelkezik Harry herceg és Meghan Markle, a brit királyi család Amerikában élő két tagja. A brit Daily Express szerint a pár összesített vagyona 48 millió font (átszámítva: 22,16 milliárd forint) lehet.

A Daily Express beszámolója alapján Harryék montecitói luxusvillája önmagában 11 millió fontot ér. A lap azt is megjegyezte, hogy a Frogmore Cottage nevű korábbi rezidenciájukat a következő tíz évben felújítják, amely költségeket a hercegi pár állja, körülbelül 2,4 millió font értékben, ami csökkenteni fogja a vagyonukat. A 48 millió fontos becslés forrása nem került megnevezésre, de valószínűleg a Celebrity Net Worth oldaláról származik, ahol nemrég ebben az összegben jelölték meg a hercegi pár vagyonát.

Hogy állnak a többiekhez képest?

A királyi család többi tagjának vagyona jelentősen eltér egymástól. Károly király rendelkezik a legnagyobb vagyonnal, mintegy 1,8 milliárd fonttal, míg Kamilla királyné vagyona körülbelül 7,9 millió font. Vilmos herceg vagyona körülbelül 949 millió font, amit különböző érdekeltségeknek köszönhet, például a londoni Oval krikettpályának és a cornwalli hercegségnek. Katalin hercegné vagyona szintén 7,9 millió font, így együttesen közel 957 millió font körül vannak Vilmossal. Anna hercegnő és férje, Timothy Laurence együttes vagyona körülbelül 16 millió font alatt lehet, mivel mindkettőjük vagyona 7,9 millió fontra tehető. Beatrix hercegnő, Harry és Vilmos unokatestvére, körülbelül 797 ezer fonttal rendelkezik, míg férje, Edoardo Mapelli Mozzi vagyonát nem hozták nyilvánosságra. Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank közös vagyona 3,7 millió font. Zara és Mike Tindall, akik profi sportolók voltak, és különféle tévéműsorokban és reklámokban is szerepeltek, 30 millió fontos vagyont halmoztak fel. Eduárd herceg és Zsófia hercegné vagyona pedig 42 millió font körül mozog.

A jelentésből azonban nem derül ki, hogy Harry és Meghan vagyonának mekkora része származik a királyi családtól, és mennyit szereztek meg saját vállalkozásaikkal, tévés szerepléseikkel, vagy éppen önéletrajzi témájú könyvek írásával.