A szerelem minden akadályt legyőz?

Egy brit nyugdíjas, John Ball, aki 78 éves korában az online világban találta meg élete szerelmét, kész lenne akár a szerveit is eladni, hogy feleségét, Anitát Angliába hozhassa.

John Ball, a Lancashire-ben élő 78 éves brit nyugdíjas, aki egy online társkeresőn ismerte meg 60 éves fülöp-szigeteki feleségét, Anitát, a bevándorlási hivatal szabályai miatt nem tudja az Egyesült Királyságba hozni szerelmét. John bevallása szerint még a szerveit is hajlandó lenne eladni, hogy anyagi helyzetét javítsa és ezzel lehetővé tegye Anita költözését, noha tudja, hogy ez illegális cselekedet lenne.

A pár története körülbelül két évvel ezelőtt kezdődött, amikor John, aki már 13 éve volt szingli, a barátai tanácsára regisztrált egy fülöp-szigeteki társkereső oldalra. Itt találkozott Anitával, akivel az online üzenetváltások során kialakult kapcsolatuk olyan mély lett, hogy John 2023 januárjában Cebu szigetére utazott, hogy személyesen is találkozzanak. Az első találkozás után a pár el is jegyezte egymást.

A távkapcsolatban élő szerelmesek tavaly augusztusban házasodtak össze, a ceremónia közel egymillió forintba került Johnnak. Azonban a boldogságukat beárnyékolja, hogy a brit bevándorlási szabályok szerint John éves jövedelme nem éri el azt a szintet, amely szükséges lenne Anita házastársi vízumának megszerzéséhez.

John már 15 ezer fontot, azaz körülbelül 7 millió forintot költött a kapcsolatukra, és saját bevallása szerint a létminimumon él, hogy minél többet tudjon megtakarítani. Anita azonban még sosem járt az Egyesült Királyságban, és a vízumkérelmét a bevándorlási hivatal elutasította.

A nyugdíjas korábban istállóvezetőként dolgozott, és több ezer fontot fizetett a vízumkérelemmel kapcsolatos jogi költségekre, valamint 1500 fontért biztosítást is kötött feleségének. John szívesen költözne a Fülöp-szigetekre, de egészségi állapota és a szükséges kezelések miatt ez nem lehetséges.

Anita, aki továbbra is Cebu szigetén él, azt nyilatkozta, hogy mindennél jobban szeretne gondoskodni férjéről. A házaspár jövője azonban továbbra is bizonytalan, és a belügyminisztérium kezében van.