Készen kapható leveles tészták tesztje

A maradokapenzemnel.blog.hu által végzett teszt során különböző márkájú, készen kapható leveles tésztákat vizsgáltak meg, melyek közül az ALDI termékei szerepeltek a legjobban.

Leveles tésztát számos sütemény és étel elkészítéséhez használhatunk, melynek előállítása időigényes, de a kész, fagyasztott vagy hűtött termékek megkönnyítik a főzést. A teszt során a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és laikus fogyasztók vettek részt, akik országos élelmiszerláncok termékeit kóstolták meg.

A leveles tészta eredetét Franciaországban találjuk, de az arabok és görögök már korábban is használtak hasonló tésztát. A tesztelés során a tészták illatát, a rétegek láthatóságát és a külseje ropogósságát, belseje laza szerkezetét értékelték.

A teszt eredményeként az ALDI Good Choice Leveles tészta light került az első helyre 8,4/10 ponttal, melyet a tészta megfelelő megemelkedése, a rétegek láthatósága, a kellemes vajas illat és íz, valamint a ropogós külső és laza belseje jellemez. A második helyen szintén egy ALDI termék, a Good Choice Leveles tészta sütőpapírra kinyújtva végzett 8,2/10 ponttal, mely hasonló jellemzőkkel rendelkezik.

A harmadik helyre a SPAR Prémium vajas leveles tészta került 7,9/10 ponttal, melyet a vajas, sülttészta-illat és íz, valamint a ropogós külseje és laza belseje emelt ki. Holtversenyben a negyedik helyen a Tante Fanny friss levelestészta tönkölybúzalisztből és a LIDL Culinea gyorsfagyasztott leveles tészta végzett, mindkettő 7,8/10 ponttal. Ezek a tészták is megfelelően megemelkedtek sütés közben, és kellemes ízvilággal rendelkeztek.