A Főtaxi az FTC női kézilabdacsapatának új szponzora

A Főtaxi vált az FTC női kézilabdacsapatának új szponzorává, miután a korábbi támogató, a Mahart Passnave Kft. felbontotta a szerződését a klubbal.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) női kézilabdacsapatának új szponzora a Főtaxi lett. A támogatási megállapodást Nagy Elek, a Főtaxi elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke írta alá csütörtökön. Kubatov Gábor megköszönte a Főtaxinak, hogy nehéz helyzetben azonnal a segítségükre siettek.

A nehéz helyzet a Mahart Passnave Kft. januári szerződésfelbontására utal, amelyet a Ferencváros női kézilabdacsapatával kötöttek. Kubatov Gábor szerint a Mahart Passnave jogellenesen és egyoldalúan szakította meg a szerződést, arra hivatkozva, hogy a csapat teljesítménye jelentősen romlott a három évvel korábban megújított szerződés óta. Az FTC elnöke azonban ezzel ellentétben állítja, hogy a csapat eredményessége valójában nem csökkent.

A Mahart döntését az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) szorgalmazta, amely a cég tulajdonosa. A Mahart PassNave az elmúlt kilenc év során összesen 176 millió forinttal támogatta a Fradi női kézilabdacsapatát. A támogatás megszüntetése miatt az FTC pert indított.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Mahartot később áthelyezték Lázár János minisztériumától Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tárcájához. Az ÉKM szerint a szponzoráció leállítása és a cég áthelyezése között nincs összefüggés.