Feltűnt a szerető, a lagzin pedig kitört a tömegverekedés

A Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös munkájának eredményeként született meg A falu rossza című dal, melyhez egy esküvői tömegverekedést bemutató videóklip is készült. A két zenekar közötti barátság évekre nyúlik vissza, és ez a harmadik közös számuk, amelyet a közönségnek május 31-én élőben is bemutatnak a Budapest Parkban.

A Bohemian Betyars frontembere, Palágyi Máté Kakas gyermekkora óta csodálja a Parno Graszt zenéjét, és egy pécsi koncerten kezdődött a két zenekar közötti barátság. Az első közös számuk, a Ha menni akarok után több közös koncert és vendégszereplés következett, melyek a nyarak kiemelkedő eseményei voltak számukra.

A Banditák, betyárok alcímmel említett új dal a Bohemian Betyars folk-punk muzsikáját és a Parno Graszt cigányzenéjét ötvözi, egy népdal ihlette a közös alkotást. A dal története szerint az előadót kitagadja a falu, amely az egyetlen közösség volt számára. A Bohemian Betyars frontembere szerint a dal üzenete az, hogy büszkén vállalják, akik ők, és nem érdekli őket, hogy mások mit gondolnak.

A videóklipet Salvatore Giuliano rendezte, aki korábban már több ismert zenekarral dolgozott együtt. A klip forgatása 15 órán át tartott, és mindkét zenekar tagjai részt vettek benne. A videóban egy esküvői tömegverekedés látható, amelyet Palágyi Máté saját esküvői videója inspirált.

A közös dalt először a Budapest Parkban hallgathatják meg az érdeklődők 2024. május 31-én, ami a Bohemian Betyars egyetlen fővárosi fellépése lesz az évben. A Budapest Parkban nem sokkal később, június 16-án a kubai életérzést hozza el a Habana Social Club, amely a kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, és a kubai nép első számú kedvence. A zenekar Európában egy hatalmas koncertturnén vesz részt, melynek keretében 9 országot érintenek.

A Habana Social Club a kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is, méltó és egyetlen hivatalos utódja a Buena Vista Social Clubnak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A Buena Vista Social Club 2014-ben az Adios Tour keretében búcsúztatta el a közönségét, melyet követően még inkább megnőtt a Habana Social Club népszerűsége. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező zenekar alapító tagjai közül már páran eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé.

A koncertturné alatt, a különleges show nézőiként megtapasztalhatjuk a kubai életérzést: a Habana Social Club dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozást is meghallhatjuk. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek, mint például a Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy az Anhelo, amit Ricky Martin is feldolgozott. A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a híres Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.