Celebek a politikai porondon: választási remények hírességek mögött

A közelgő önkormányzati- és EP-választásokon nem csak a politikusok, hanem ismert sportolók, orvos-influenszerek és tévés személyiségek is megmérettetik magukat. A Fidesz több olimpiai bajnokot is indít, míg a Magyar Péter-féle Tisza Párt egy népszerű orvos-influenszert támogat. A kormánypárti sajtó két ismert alakja is a Fidesz jelöltjeként indul, és a választási küzdelem színesedik a különböző területekről érkező hírességekkel.

A Fidesz hagyományosan sportolókat és olimpiai bajnokokat indít a választásokon, és ez a június 9-i önkormányzati- és EP-választáson sem lesz másképp. Két olimpiai aranyérmes jelöltjük van, és civil színekben induló sportolók mögé is beállnak. A Tisza Párt EP-listájának húzóneve maga Magyar Péter, aki személyes népszerűségére alapozva indul.

Szombathelyen Pars Krisztián, a kalapácsvető olimpiai bajnok a Fidesz jelöltje, míg a budapesti II. kerületben Dombi Rudolf kajakos bízik a győzelemben. Gödön Kammerer Zoltán kajakos már polgármester, és a Fidesz támogatását élvezve nyerhet újra. Maglódon Szamoránsky Piroska, az egykori kézilabdázó indul a Fidesz által támogatott civil szervezet jelöltjeként.

A sportolók mellett a tévés személyiségek is megjelennek a politikai palettán. Szebeni István, a TV2 egykori műsorvezetője Ráckevén a Fidesz polgármesterjelöltje, míg Dezse Balázs, a Pesti Srácok munkatársa Biatorbágyon indul a Fidesz képviselőjelöltjeként.

Az orvos-influenszerek közül dr. Kulja András, aki a legnagyobb magyar egészségügyi TikTok-csatornát üzemelteti, a Tisza Párt EP-listájának negyedik helyén áll, és az egészségügyi problémákra szeretne megoldást találni az Európai Parlamentben.

A választási küzdelem színesedik a különböző területekről érkező hírességekkel, akik népszerűségüket próbálják politikai támogatottsággá alakítani. A választók júniusban dönthetnek arról, hogy a celebek és sportolók mennyire lehetnek sikeresek a politikai arénában.