Schiffer András: Az O1G politika és a kormánypropaganda szerelemgyereke

Az ATV Öt című műsorában Schiffer András, volt országgyűlési képviselő a Magyar Péter-jelenséget elemezve kijelentette, hogy az ellenzék leírta magát a 2022-es választási eredménnyel, és egy esemény várhatóan végérvényesen zárójelbe teszi felállásukat, bár ez nem jelenti az összes ellenzéki párt végét.

A műsorban Schiffer András azt is hozzátette, hogy az elmúlt hetekben zajlott események egy szürreális jelenségként értelmezhetők, amelyeket az O1G politika és a kormánypropaganda szerelemgyerekének nevezett.

Konok Péter történész megjegyzése szerint nem Magyar Péter fogja ledarálni az ellenzéket, hanem az ellenzék maga darálta le önmagát. Ugyanakkor felvetette, hogy Magyar Péter ügyesen kezeli a várakozásokat, mindig csak sejtetve, hogy később nagy dolgokat fog mondani, de kérdéses, hogy ezt meddig tudja fenntartani.

Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint van egy meghatározott tömeg, akik szembe szeretnének menni a kormánnyal, és úgy véli, hogy Magyar Péter az influenszerkedés terén felülmúlja a jelenlegi ellenzéket, azonban ez nem szavazatszámban mutatkozik meg.