Ittas járműlopás Kiskunfélegyházán

Egy kiskunfélegyházi férfi részegen próbált meg ellopni egy autót húsvéthétfőn, de nem jutott messzire, mivel a helyszínen dolgozók észrevették és megakadályozták a további menekülését.

A vád szerint a férfi április 1-jén délben, erősen ittas állapotban jelent meg egy kiskunfélegyházi kávézó nyitott udvarában, ahol beszállt egy lezáratlan autóba és elindult vele. Azonban nem jutott messzire, mivel több parkoló autónak is nekiütközött, amit a kávézó alkalmazottai észleltek. Még mielőtt az udvarból kihajtott volna, az alkalmazottak gyorsan lezárták az utcai kaput, de az ittas sofőr ezt követően nekihajtott a kapunak, majd megállt.

Az alkalmazottak ekkor feltartóztatták a férfit és értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve őrizetbe vették. A férfi szervezetében 2,19 ezrelék alkoholkoncentrációt mutattak ki, és kiderült, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal.

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság gyorsított eljárásban, 72 órán belül ítélte el a különös visszaesőnek számító férfit. A bíróság jármű önkényes elvételének bűntette, valamint ittas járművezetés és rongálás vétsége miatt 2 év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki rá. Emellett 2 évre eltiltották a közügyektől, és 5 évre a járművezetéstől is. Az ítélet jogerős lett, mivel minden érintett tudomásul vette.

(A nyitóképen az ittas férfi által megrongált autó látható. Forrás: Magyarország Ügyészsége).