Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt – tudta meg a 24.hu. Értesülésük szerint a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ezt megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását

– közölte a BRFK.

Újbuda Önkormányzata péntek délután sajtóközleményt adott ki. Ebben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban.

Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről, és az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát.

Hozzátették, korábban semmilyen panasz nem volt a pedagógiai asszisztensre, és az önkormányzat támogatja a BRFK munkáját, hogy mielőbb kiderüljön az igazság. Úgy tudni, hogy az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek.

Fotó: Pexels