Ágoston a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium végzős diákja volt, a tizenkettedikesek múlt szombati szalagavató bálján még végigtáncolta a két végzős osztály közös keringőjét, amikor egyszer csak összeesett. Mint kiderült, nem bírta a szíve.

Helyben megpróbálták újraéleszteni, de másodszor is elvesztette az eszméletét

- mondta el egy szemtanú a Frisshireknek. 

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban tartott ünnepséget lefújták, és a szerencsétlenül járt fiúhoz azonnal riasztották a mentőket. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol életfenntartó gépre került. 

Mialatt ő az intenzív osztályon feküdt, iskolatársai imaláncot indítottak érte, és a szomszédos Szent Imre plébániatemplomban a gyógyulásáért szentmisét mutattak be, amin rengetegen vettek részt. Mindenki bízott benne, hogy felépül és visszatér közéjük. Ám miközben nekik az ünnepnek indult, de tragédiába torkollott rendezvényen kitűzött szalagot kéne büszkén viselniük, iskolájukra a fekete zászlót tűzték ki.

A sok ima és az orvosok folyamatos erőfeszítései ellenére a fiatal fiú szervezete öt nap után feladta a küzdelmet: csütörtökön elhunyt a kórházban. Iskolája a közösségi oldalán adta közre a tragikus hírt, amely az egész közösséget megrázta. A gyerekekhez pszichológust hívtak, de a tanórákat azóta is szinte lehetetlen megtartani, mert osztálytársai szinte folyamatosan csak sírnak.

Fotó: Frisshirek