Joshua Udall a 2021-es labdarúgó-Európa Bajnokság budapesti nyolcaddöntője, a Hollandia–Csehország összecsapás előtt SMS-ben követelt váltságdíjat az UEFA-tól. Azt állította, hogy öt öngyilkos merénylő és nyolc távirányítós robbanószerkezet lesz a meccs helyszínén, a Puskás Arénában.

A brit hatóságok azonnal akcióba lendültek, és a cellainformációk alapján gyorsan beazonosították a hívás helyszínét. A dél-angliai Aldershotba kiérve a rendőrök megtalálták a botcsinálta zsarolót, aki szinte azonnal megtört, és elárulta, hogy hamis volt a riasztás, csupán rákbeteg édesapja kezelésére próbált pénzt szerezni.

Az enyhe autizmussal küzdő 34 éves férfi ellen eljárás indult, első fokon 20 hónapos, most másodfokon egyéves börtönbüntetést róttak ki rá. Ráadásul időközben édesapja is belehalt a betegségébe – adta hírül a Woking News. Így egy fokkal jobban érthető az elkeseredett akció indítéka, a szerencsétlen ál-robbantó viszont amiatt is magát hibáztathatja, hogy nem lehetett ott apja mellett a legutolsó időben. 

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert