A jeles pillanat eseménytelenül telt, hiszen a zavart keltők a kötelező regisztrációnak köszönhetően nem tudták megzavarni a beszédet, de vitathatatlan, hogy aki kiszerette volna fejezni a véleményét, az megtalálta ennek módját. Így fordulhatott elő, hogy koporsót is vittek a pálinkán és a bórvízen kívül a miniszterelnök háza elé.

Orbán Viktornak, a „néphez intézett” beszéde azonban nem aratott osztatlan sikert és az ellenzéki pártokat véleményre késztette.

A Momentum szerint Orbán Viktornak egyetlen igaz mondat hagyta el a száját, az pedig a következő volt: „Bajban Vagyunk”.

A DK, ha lehet, még ennél is szűkszavúbban nyilatkozott a közel 50 perces beszédről, ők csupán „Kellemes időtöltést és jó nyarat” kívánnak mindenkinek.

Komjáthi Imre a magyar szocialisták elnöke is a FB-on posztolt: Orbán Viktor Tusványoson néhány évvel ezelőtt még azzal hitegette a híveit, hogy Magyarország 2030-ig az EU öt legversenyképesebb országa közé fog tartozni. Ma már a Jóisten segítségét kérte, hogy év végéig egyszámjegyű lehessen az infláció.

Tordai Bence a Párbeszéd-ZÖLDEK társelnöke úgy döntött, hosszabban nyilatkozik a nem mindennapi eseményről és a miniszterelnök beszédéről:

„A jövőt kell megnyerni, nem a pillanatot uralni – reagálás Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére

Ismét végtelenül kiábrándító beszédet tartott a fideszes kormányfő. A feladat az lett volna, hogy felelős vezetőként választ adjon az országunk és világunk jövőjét meghatározó legfontosabb problémákra, az ökológiai- és klímaválságra, valamint az ezzel összefüggésben álló krízisekre, mint a magyarok megélhetési válsága. De megoldások helyett Orbán Viktor egyetlen dolgot mutatott be: hogy nincs érvényes gondolata a jövőnkről... a Párbeszéd – ZÖLDEK szerint a magyarok érdeke egy igazságos és szolidáris, biztonságos és zöld Magyarország lenne, de Orbán Viktor és a Fidesz politikája eddig, és a mai beszéd alapján ezután is csak távolabb visz minket ettől. Vagyis: haladunk tovább teljes gázzal előre a történelem zsákutcájában. Köszönjük, Viktor!”

A frisshirek.hu is készült egy publicisztikával, Tusványos margójára, IDE kattintva olvasható.