Keresztény Zoltán volt az, aki nemrég fekete takarófóliával tekerte körbe a június elején Csákberényben orosz katonák által felavatott szovjet emlékművet. Akkor interjút is készített a Frisshírek az akcióról és a népszavazási kezdeményezéséről, hogy a Szabadság téri szovjet emlékműre is kerüljön fekete lepel. Mint írja, Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén 1989-ben még arról beszélt, hogy a kommunisták azzal, hogy 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország sorsát, elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét.

Ehhez képest 35 évvel később "a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei:

hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz

- vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz. Ezért van nálunk gazdasági válság, miközben a politikai elit folyamatosan, láthatóan napról-napra csak hízik. Ezért nagy az infláció, ezért ér egyre kevesebbet a fizetés és ezért rossz az egészségügy vagy az oktatás" - mondta lapunknak Keresztény Zoltán. 

A helyszínen hamar megjelent a rendőrség és átkutatták Keresztény autóját. Majd, közölték vele, hogy mivel nem volt hajlandó rendőri felszólításra elvinni a koporsót, gyülekezési joggal való visszaélés miatt indul ellene eljárás.

fotó: Keresztény Zoltán jogász, aktivista Fb oldala