F.H: Miért fontos számodra a tiszta közélet?

K.Z: A tiszta közéletet most abban az értelemben gondolom, hogy ha „fogott” emberek alakítják a közvéleményt és amennyiben ők a háttérből bármilyen üggyel befolyásolva vannak – legyen az titkosszolgálati múlt, bűncselekmény vagy esetleg megbotránkozást okozó cselekedetről készült videófelvétel -, akkor a „fogott” ember, a hatalom szája íze szerint cselekszik és beszél.

Ha a közvéleményt tehát a múltukkal fogható emberek alakítják, az a társadalom megtévesztését és nem egyszer a szándékos megosztottságát okozza.

Emiatt fontos, hogy olyan emberek beszéljenek az ország ügyeiről tisztán, akik sem a magyar politikai elit, se más államok által nem foghatóak.

F.H: Miért jutott az eszedbe most épp Nógrádi Györggyel foglalkozni?

K.Z: Amiatt jutott eszembe Nógrádi Györggyel foglalkozni, mert az orosz agresszió megtörténte óta, elég világosan a valódi magyar nemzeti érdekkel szembeni putyini-narratívát követi és ezt próbálja rendkívül ügyesen igazolni azt, mint ún. biztonságpolitikai szakértő. A civil csapatommal ezért adtunk be betekintési kérelmet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához (ÁBTL), mert majd tíz évvel ezelőtt a Magyar Narancsnak adott interjújában Nógrádi maga ismerte el, hogy őt a rendszerváltás előtt a kommunista államhatalom beszervezte. És mi szerettük volna tudni, hogy pontosan mit csinált 1990 előtt, milyen jelentéseket adott, volt-e bármilyen kapcsolata például a szovjet államhatalommal. Ugyanis mára már a Fidesz szinte egy az egyben átvette a kommunista államhatalom fontos alapembereit, akikkel működteti és megtartja a saját hatalmát is, bár egy új, áramvonalasított a 21. századnak megfelelő kommunista-jellegű hatalmat épített ki, amelynek azonban a régi káderek a fontos kulcsszereplői.

 F.H: Hogyan lehet védekezni az orosz-propaganda ellen?

K.Z: Szerintem csak tiszta közélettel lehet az orosz-propaganda ellen védekezni, de ahhoz elsősorban az kell, hogy például a mindenkori magyar miniszterelnök ne Moszkva – vagy más hatalom -, hanem kizárólag a magyar állam érdekeit képviselje. F.H: Hogyan mérgezhetik a mai napig a közéletet egykori ügynökök? Mi már korábban is felszólítottuk, mind a Köztársasági Elnököt, de a miniszterelnököt is, hogy az orosz állam ügynökeit - akik társadalmi feszültségeket és káoszt teremtenek a valótlan állításaikkal és a dezinformációval a hazánkban - azonnal utasítsák ki. Ahogy ezt sok más EU-s ország már megtette. Putyin el akarja hitetni a világ közvéleményével, hogy az ún. fehér, keresztény kultúrát képviseli, és emiatt háborúzik egy egyébként szintén fehér, keresztény ország ellen.

A Magyarországon szabadon garázdálkodó putyinista befolyásoló ügynökök a hazugságaikkal egyszerűen Moszkva mellé akarják állítani a közvéleményt, az igazolhatatlan háborús agressziójuk ellenére is. Ez a jelenség veszélyezteti a NATO-ban az Unióban elfoglalt helyünket is. Ezt meg kell állítani.

F.H: Gondolkodtál már azon, hogy egy lusztrációs-népszavazási kezdeményezést benyújts az illetékes hivatalnak?

K.Z: Ahogy a kommunista rendszerben belső elhárítás volt, ma ennek egyik új formája: népszavazás-elhárítás van, azért hogy megakadályozzák, hogy a magyarok valóban beleszólhassanak a közügyekbe két választás között is. Nekem több népszavazási kezdeményezésemet elkaszálták már, lásd az EURO bevezetéséhez szükséges kezdeményezésemet 2017-ben vagy 2023-ban a Szabadsági téri szovjet emlékmű fekete lepellel való letakarását, az ukrán-orosz békeszerződés aláírásáig. Természetesen számba veszünk minden eszközt és lehetőséget. Mert, most az a legfontosabb feladatunk, hogy bármilyen lehetséges és ésszerű eszközzel megmutassuk, hogy ma Magyarországon az uralkodó politikai elit egésze a probléma, őket kell kihívnunk ahhoz, hogy változás legyen és a rendszerváltás céljai megvalósuljanak. A 2008-as gazdasági válságtól, a COVID-on keresztül, Putyin háborújáig, számos megpróbáltatás ért minket, de egy dolog biztosan emelkedőben volt: a magyar politikai oligarchák vagyona. Nem a rendszerváltás céljai voltak megvalósíthatatlanok, hanem a politikai osztály ellopta, elsikkasztotta azt tőlünk. Vissza kell venni tőlük a saját önrendelkezésünket, hogy újra a magunk urai lehessünk.