Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy kétéves gyermek meghalt. Eleinte csak annyit lehetett tudni az MTI információi alapján, hogy egy autó csomagtartójában találtak egy halott gyereket Nyíregyházán. Az eset körülményeinek tisztázására büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Később láttak napvilágot a sokkoló részletek: egy nő és egy férfi állt meg szombaton kora reggel egy gépkocsival a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, ahol szóltak, hogy egy halott gyermek fekszik a csomagtartóban. Kiderült utána az is, hogy egy sérült csecsemő, egy nagyjából egyesztendős kislány is volt a holttest mellett. A rendőrségen jelentkező férfi és nő a szemmel láthatóan alultáplált testvérpár nevelőszülei voltak. A szülők eleinte azt mondták a rendőröknek, hogy evés közben fulladt meg  a kisfiú.

Tegnapi fejlemény, hogy segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indított nyomozást az ügyben a rendőrség a nevelőanya ellen.

Ma pedig arról írt a Magyar Nemzet, hogy a legújabb információk szerint öngyilkosságra készülhetett a kétéves Sanyika nevelőanyja.

A cikk szerint a nő két napon át autózott a környéken, ismerősei telefonhívásaira nem válaszolt, valamint búcsúlevelet is hátrahagyott, mivel öngyilkosságra készülhetett. Később azonban párjával együtt a rendőrségre mentek. Lapinformációk szerint egyébként azért nem vették őrizetbe, mert várandós lehet.

Új fejlemény az is, hogy a TV2-nek nyilatkozó nagyszülők állítása szerint a gyermek halála nem lehet baleset. Ők ugyanis állítják, hogy a nevelőszülők verték a fiút.

Fotó: Pixabay