Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy kétéves gyermek meghalt. Eleinte csak annyit lehetett tudni az MTI információi alapján, hogy egy autó csomagtartójában találtak egy halott gyereket Nyíregyházán. Az eset körülményeinek tisztázására büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Később láttak napvilágot a sokkoló részletek: egy nő és egy férfi állt meg tegnap kora reggel egy gépkocsival a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, ahol szóltak, hogy egy halott gyermek fekszik a csomagtartóban. Kiderült utána az is, hogy egy sérült csecsemő, egy nagyjából egyesztendős kislány is volt a holttest mellett. A rendőrségen jelentkező férfi és nő a szemmel láthatóan alultáplált testvérpár nevelőszülei voltak.

Az RTL Híradó értesülése szerint

egy 17 éves ilki fiatal az édesanyja a két kisgyermeknek.

A most elhunyt kisfiút, Sanyikát és egyéves kishúgát előzőleg kiemelték a családból, a fiatal anya pedig egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével.

A Blikk úgy tudja, hogy a kicsik januárig a vér szerinti családjukkal éltek, ekkor emelték ki őket, és vitték otthonba az újabb várandósága miatt az anyát is.

A lapnak egy hozzátartozó elmondta, három hónapja a nem megfelelő körülmények miatt vették el a fiatal nőtől Sanyikát és kishúgát, így már csak az újszülött van a 17 éves anya mellett.

A Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény szakemberek bevonásával rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset kapcsán

– idézte a görögkatolikus egyház közleményét a 24.hu.

A lap kiemelte, hogy bár a közleményben nem említették, minden bizonnyal a kétéves kisfiú tragédiájáról van szó.

Illusztrációs fotó: Pixabay