Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, egy kétéves gyermek halálával kapcsolatban indított nyomozást a rendőrség. A fiúcska holttestét egy gépkocsi csomagtartójában találták meg tegnap Nyíregyházán. Újabb sokkoló részletek derültek ki tragédiáról: a kisfiú földi maradványa mellett egy sérült csecsemő is feküdt...

Zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett az az egy év körüli kislány, akit a halott kisfiú mellett találtak meg szombat reggel Nyíregyházán egy autó csomagtartójában – számolt be róla riportjában a Tények.

A Népszava szemléje szerint

a magzatpózban, ruhában fekvő kisfiú minden valószínűség szerint megfulladt, és már napok óta halott lehetett, amikor a rendőrök felnyitották a gépkocsi csomagtartóját. Alultáplált volt, ugyanúgy, mint a kislány, a húga, akit kórházba vittek.

Az esetről a két gyermek nevelőszülei tettek bejelentést, akik szombat reggel 6 óra előtt parkoltak le autójukkal a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt. Besétáltak szólni, hogy egy halott kisfiú van a csomagtartójukban, utána pedig a férfi egy időre még visszaült az autóba, de aztán járőrkocsiba ültették és abban vitték be a kapitányság udvarára.

A két gyermekről a Blikk azt írta, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilk faluból kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára.

Hrenkó Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy

az ügyben büntetőeljárást indult.

Illusztrációs fotó: police.hu