Ahogy a frisshirek.hu-n beszámoltunk róla, tavaly év végén úgy tűnt, egyetlen haszna lesz a jászberényi időközi választásnak, az, hogy

megmenekül a portelki posta.

A postahivatalt a Magyar Posta Zrt. ítélte bezárásra, először még csak ideiglenesen, de sokan már akkor is tartottak attól, hogy a megemelkedett rezsiárak miatti spórolás aztán végleges bezárásokat hoz maga után.

Portelek ugyan közigazgatásilag Jászberényhez tartozik, de különálló településrész,

ezért érthető, hogy a helyieknek kiemelten fontos, hogy náluk is működjön külön posta, miközben a portelki kirendeltség a Magyar Posta adatbázisában csak úgy szerepelhet, mint egy a jászberényi posták között. Még el sem kezdődött a hivatalos időközi kampány a felek máris egymással is versengve szálltak síkra a portelki intézmény megmentéséért.

Budai Lóránt, a város azóta fölényesen újraválasztott polgármestere levelet is írt a Magyar Posta Zrt-nek az ügyben, és aláírásgyűjtéshez fogott Bozsik Ferenccel, aki akkor még csak képviselő-jelöltje volt a térségnek.

Pócs János azonban minden előzetes tiltakozás és jelzés nélkül egyszer csak bejelentette a Facebook-oldalán, hogy már meg is mentette a portelki postát.
Ígéretek helyett tettek!

- írta akkor a Facebook-oldalára az országgyűlési képviselő. Majd a bejegyzést követő hétfőn valóban ki is nyílt a portelki postahivatal, ahová a térség fideszes önkormányzati képviselője örömmel sétált be. A frisshirek.hu-n már akkor beszámoltunk Sárközyné Béres Krisztina bejegyzése alá írt kommentjéről Bozsik Ferencnek, akit végül (többek között) a portelkiek képviselőjüknek választottak, hogy

Kérlek, Kriszti, szerezzünk egy olyan papírt akár együtt, hogy ez nem is változik meg mondjuk fél év múlva. Mert ettől igen nagyon félek.

Aggodalma valósággá vált. Budai Lóránt polgármester kedden kiírta Facebook-oldalára, hogy a Magyar Posta Zrt. mégis bezárásra ítélte a kirendeltséget, amelyre február 20-án kerülne lakat.

Mi nem csak kampányígéretnek tekintettük a portelki posta megmentését!

- írta bejegyzésében a városvezető. A portelki polgároknak Budai Lóránt azt üzente, hogy vizsgálják a hivatal megmentésének lehetőségét, az ügyben megkereste Pócs Jánost is, de a Magyar Posta Zrt-vel is egyeztetést kezdeményezett.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala