Ahogy arról a Frisshírek.hu-n korábban beszámoltunk, a posta portelki kirendeltségét a Magyar Posta a nagy költségcsökkentő döntésének értelmében bezárásra ítélte. Mivel a település közigazgatásilag Jászberényhez tartozik, ezért a város polgármestere, Budai Lóránt levelet írt a Magyar Postának, hogy bírálják felül a határozatot, majd pénteken aláírásgyűjtő akcióhoz is fogott.

A portelki posta elvileg november 12-én kezdte meg téli álmát.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, aki egészen múlt péntekig egyetlen szóval sem illette az érintettségi köréhez tartozó posta bezárását, egyszerre egy rejtélyes bejegyzésben arról számolt be, hogy hétfőn igenis kinyit majd a postahivatal - a fordulatról itt írtunk részletesen.

Eddig még a körzet megválasztott képviselőjéhez sem jutott el a helyiek hangja, ma pedig egyenesen a térség országgyűlési képviselője tesz ígéretet a probléma megoldására. Ez számomra azt bizonyítja, hogy nagyon jó úton haladunk! Köszönöm a lakosság jelzését és képviselő úr segítségét! Ahogy mindig is mondtam: az összefogás csodákra képes! Hamarosan jelentkezünk a további megoldandó feladatokkal...

- kommentálta a váratlan bejelentését Budai Lóránt bejegyzésében. Mára pedig akiben még kétely fért ahhoz, hogy Pócs János szavatartó volna, legalább is ebben az esetben eloszolhatott. A térség fideszes önkormányzati képviselője, aki a január 15-én esedékes időközi választáson méretteti majd meg magát Sárközy Csabáné Béres Krisztina ma a Facebook-oldalára a következőt posztolta:

mai napon Portelekre mentem, meglátogattam a postát, és feladtam a csekkemet.

Kihívója, Bozsik Ferenc a Közösen Jászberényért Egyesül jelöltje kommentben aziránt érdeklődött, vajon az időközi kampány elmúltával is nyitva lesz-e a portelki posta.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala