Kiállok a portelki posta mellett

- kezdte bejegyzését Budai Lóránt Jászberény polgármestere, amelyben a bezárásra ítélt hivatal ügyéről írt. Mint arról korábban a Frisshírek.hu-n is beszámoltunk a Magyar Posta a múlt héten jelentette be, hogy 366 postahivatalát bezárja. A legtöbb hivatalt nagyobb városokban, és így még a településen más, nyitvamaradó postákra csoportosítják át a feladatokat. A Magyar Posta számítása szerint 109 településen azonban teljesen megszűnik a fix postahivatal, amelyet mobilposta szolgáltatással igyekeznek majd helyettesíteni.

A 109 település közé azonban nem sorolták be Portelket, amely közigazgatásilag Jászberényhez tartozik, de területileg tőle független, és a helyettesítés helyszínéül sem egy jászberényi, hanem a jánoshidai postát jelölték ki.

Ezzel úgy fest, mintha a kistelepülésen nem szűnne meg a postaszolgáltatás, pedig valójában erről van szó.

A polgármester bejegyzésében elmondta, hogy megérti a Magyar Posta nehéz helyzetét az energiaválságra tekintettel, mégis kiáll Portelek lakói mellett, ezért hivatalos levélben kereste meg a cég vezérigazgatóját, Simon Csillát.

A városrészt és annak lakóit jól ismerem, és pontosan tudom, az ő mindennapjaikhoz, ügyintézésükhöz elengedhetetlenül szükség van a postafiókra; sokak számára ugyanis komoly nehézséget jelent a Portelekről Jászberénybe történő közlekedés

- zárta bejegyzését a polgármester.